Jump to content
SZS-Beograd

Хуманитарна организација Срби за Србе

Recommended Posts

Испоручена помоћ породилишту у Косовској Митровици
km3.png
Преставници Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ у сарадњи са студентским Парламентом Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици испоручили су 26. јуна вредну хуманитарну помоћ у виду неопходних апарата у вредности од 828.000 динара за потребе унапређења рада одељења гинекологије Здравственог центра у Косовској Митровици. Средства за набавку кардио-топографа, сувих стерилизатора, ЕКГ апарата, монитора, вага за мерење тежине и висине трудница, апарат за мерење притиска, за породилиште прикупљена су у склопу спортско-хуманитарног пројекта ''ТРОЈКА ИЗ БЛОКА'' која је почетком априла одржана у Косовској Митровици.
Share this post


Link to post
Share on other sites
sms-7763-srbi-za-srbe.jpgХуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ покренула је почетком марта 2015. године националну кампању за помоћ социјално угроженим породицама широм Србије у сарадњи са мобилним оператерима Телеком, Теленор и Вип. Путем хуманитарног СМС броја 7763 у току јуна пристигло је укупно 1.486 порука. Хуманитарна кампања СМС НА 7763 се наставља. Довољно је послати празну поруку или са текстом по жељи. Цена поруке је 100 динара (без провизије оператера). Упућујемо велику захвалност свим донаторима и пријатељима оргаизације који су се укључили у хуманитарну кампању организације СРБИ ЗА СРБЕ.
Share this post


Link to post
Share on other sites

У Прибоју купатило за Бабиће!


babic-01.jpg


Успешна ,,Тројка из блока” у Прибоју одржана је у недељу, 14. јуна, на Школским теренима и уз помоћ Општине Прибој и наших поносних спонзора, донатора и техничких спонзора скупљено је 125.278 динара. Хуманитарна организација Срби за Србе је, након консултација са општинском социјалном службом и локалним свештеницима који су несебично одвојили време и упутили нас на социјално угрожене породице, одлучила да скупљена средства усмери на изградњу купатила за породицу Бабић из села Грачаница крај Прибоја. Обрад Бабић и његова жена Бојана имају највеће богатство на свету – четворо дивне деце – Анђелу (12 година), Тамару (11 година), Миљана (7 година) и Загорку (2 године). Имају велике планове за будућност и поред тешких услова за живот почели су да граде нову кућу, излили су плочу, а ми ћемо им помоћи тако што ћемо им у новој кући изградити и опремити купатило!


Опширније: Срби за Србе

Share this post


Link to post
Share on other sites
Учествујте у СМС кампањи 7763szs-7763.jpgХуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ позива све волонтере и пријатеље организације широм Србије да нам се јаве поруком ( marketing@srbizasrbe.org) и преузму бесплатно плакате велике хуманитарне кампање ПОШАЉИ СМС НА 7763. Плакате (5 ком. у пакету) шаљемо поштом свима који су вољни да плакате поставе на прометна места у својим градовима и селима широм Србије и пошаљу нам најлепше слике које ћемо објавити на нашој страници. ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пројекат за помоћ Насковићима са КиМ

naskovic06.jpg

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе, посетили су непосредно пред Видовдан шесточлану породицу Насковић из Косовског поморавља. Седмогодишња Данијела Насковић болује од Дауновог синдрома и налази се у животној опасности. Са својим родитељима и још троје браће и сестара живи у недовршеној кући, што додатно отежава целу ситуацију. Решили смо да им бар у томе помогнемо!

Данијела и њена породица живе у селу Кусце на Косову и Метохији, а да им потпуно завршимо кућу потребно је 10.000 евра.

naskovic09.jpg

Подржите акцију слањем скромне донације на неки од рачуна Хуманитарне организације Срби за Србе:

-СРБИЈА - СМС на 7763 (100 динара)

Динарски рачун: 160-279491-71

-ИНОСТРАНСТВО - http://www.srbizasrbe.net/donacije/

(рачуни у 5 земаља, кредитне картице, Pay Pal, Skrill...)

Опширније: Срби за Србе

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нова штала за Перовиће код Чачка


perovic13.jpgХуманитарна организација Срби за Србе помогла је током лета породици Перовић из села Остра код Чачка у куповини материјала за изградњу штале у вредности од 177.273 динара. Наменска донација за Перовиће стигла је из канадског огранка Хуманитарне организаиције Срби за Србе, током велике Божићне кампање IN TIME FOR BOZIC.


Опширније: Срби за Србе

Share this post


Link to post
Share on other sites
Купљена крава за Димиће са КиМ1.jpgТешки услови за живот, стварање и напредак свакодневница је људи у свету данашњице. Али неретка добра дела употпуњују наду за боље дане. Наши добротвори су још једном показали како истрајати у борби за боље сутра. Велики пријатељи и доброчинитељи, Хуманитарна организација „Срби за Србе“ из Београда, недавно нам је јавила лепу вест, господин Саша Крсмановић, добротвор из Канаде, јавио се са жељом да помогне социјално угрожену породицу са светих простора Косова и Метохије, и то куповином стоке.
Share this post


Link to post
Share on other sites
Кад ''Олује'' утихну, СЗС помажу КрајинуХуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ позива све људе добре воље да сходно својим могућностима подрже нову велику акцију
. Заборављени од стране матице, нежељени од стране државе у којој живе, младе повратничке породице покушавају да опстану и остану на својим вековним огњиштима. Како би им помогли у тој свакодневној неравноправној борби, организација СРБИ ЗА СРБЕ током јесени планира нову испоруку помоћи за 12 породица широм Баније, Кордуна, Лике и Далмације. Предвиђена испорука помоћи огледаће се у набавци основне беле технике, пластеника, грађевинског материјала и машина за рад, док је процењена вредност потребне помоћи близу 10.000 €. Својим скромним прилогом улепшајмо детињство
VISA, MASTER CARD, MAESTRO, SOFORT, EPS...РАЧУНИ У СРБИЈИ

160-279491-71, Банка Intesa

IBAN: RS35 1600 0508 0002 3812 69, SWIFT: DBDBRSBG, Customer: Srbi za Srbe

Празна СМС порука на број 7763


РАЧУНИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

5688061340001652, Банка Српске

IBAN: BA39 5688 0612 0000 2134, SWIFT: BАLVBA22, Customer: Srbi za Srbe


РАЧУНИ НЕМАЧКОЈ

Konto: 2751992, BLZ: 760 606 18

IBAN: DE84 7606 0618 0002 7519 92, SWIFT/BIC: GENODEF1N02, Customer: Serben für Serben


РАЧУНИ У АУСТРИЈИ

Konto: 10364339, BLZ: 32000

IBAN:AT97 3200 0000 1036 4339, SWIFT/BIC: RLNWATWW, Customer: Org. f. hum. Hilfe - Srbi za Srbe


РАЧУНИ У ШВАЈЦАРСКОЈ

Konto: 61-335679-5, Swiss Post

IBAN: CH57 0900 0000 6133 5679 5, SWIFT: POFICHBEXXX, BIC: 9000,

Customer:Org. f. hum. Hilfe & Integration Srbi za Srbe Swiss


РАЧУНИ У САД

Account number: 5765278378; Check to: Serbs for Serbs, PO Box 34206, Chicago, IL, 60634


PAY PAL НАЛОЗИ

szsaustrija@gmail.com

szsamerika@gmail.com


MONEYBOOKERS/SKRILL

c3c.org@gmail.com


Контакт: organizacija@srbizasrbe.org
Share this post


Link to post
Share on other sites
Помоћ за Марковиће из Старог Грацког
1.jpg
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ завршила је нову велику акцију помоћи седмочланој породици Марковић из многострадалног села Старо Грацко на Косову и Метохији. У трошној и гелерима погођеној кући живе отац Милан и мајка Љиљана са децом Софијом (4) и Стефаном (2). Са њима живе још и троје старијих чланова породице. Пошто су у истом дворишту завршили градњу нове куће, организација СРБИ ЗА СРБЕ помогла је породици да се опреми купатило, обезбеди ламинат за две собе, улазна врата, прозори, материјал за фасаду, кречење и изолацију као и шпорет на дрва за грејање у укупној вредности од 3.956 €.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Уручена помоћ Никадиновићима


nikadinovic01.jpg


Хуманитарна организација Срби за Србе средином августа обишла је и помогла шесточлану породицу Никадиновић из села Цветке у околини Краљева. Самохрана мајка Љиљана подиже петоро деце – Филипа (19 година), Стефана (18 година), Петра (12 година), Јелку (7 година) и Богдана (5 година). Никадиновићима је уручена помоћ у виду две супрасне крмаче и десет кока носиља укупне вредности од 60.000 динара.


Опширније: Срби за Србе

Share this post


Link to post
Share on other sites
Град Добој уручио захвалницу СЗСzahvalnica-doboj1.jpgУ среду 19. августа у склопу прославе градске славе Преображења Господњег града Добоја, уручена је свечана захвалница Града Добоја представницима Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ за несебичну помоћ и допринос у хуманитарном раду за породице које су пострадале у катастрофалним мајским поплавама 2014. године у том граду. Организација је у претходних годину дана обезбедила вредну помоћ за преко 70 породица у виду беле технике, покућства и грађевинског материјала, као и неколико тона у храни, води, гардероби и хигијенским материјалом у првим данима након поплаве.zahvalnica-doboj.jpgХуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ наставиће у сарадњи са пријатељима, члановима и донаторима организације на обезбеђивању хуманитарне помоћи социјално угроженим породицама као и породицама које су пострадале у прошлогодишњим поплавама у Добоју као и у другим градовима и општинама широм Републике Српске.
Share this post


Link to post
Share on other sites
Завршен пројекат помоћи Ђорђевићимаdjordjevic03.jpgХуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ успешно је завршила велики хуманитарни пројекат помоћи породици Ђорђевић из села Севце, у општини Штрпце на Косову и Метохији покренут крајем 2014. године. Приликом наше прве посете и потом прве уручене помоћи, породица је некако крпила ''крај са крајем'', али након смрти деде Божидара и оца Милорада у кратком временском року почетком 2015. године, Миленко (21), Милица (18), Данијел (13), Кристина (9) и Ивана (8), мајка Радмила и бака Божидарка остали су препуштени тешкој судбини и неизвесној будућности. Укупна вредност завршених грађевинских радова износи 989.000 динара.
Share this post


Link to post
Share on other sites
Шаренац позива на "Тројку из блока"


Познати спортски новинар Слободан Шаренац упућује позив свим људима да дођу у недељу 6. септембра од 19 часова на Калемегдан, где ће се на теренима Кошаркашког клуба Партизан одржати нови хуманитарно-спортски турнир "Тројка из блока" у брзом шутирању тројки. Видео најаву погледајте
.
Share this post


Link to post
Share on other sites
Спектакл на Калемегдану!kalis23.jpgУ недељу, 6. септембра, у 19 часова одржана је друга ,,Тројка из блока” на Калемегдану! Спектаклу у самом центру Београда присуствовало је више од 2.000 људи, а за такмичење у брзом шутирању тројки пријавило се 154 такмичара и скупљено је 136.240 динара и 20 евра! Хвала свима који су били са нама, који су учествовали и који су својим присуством подржали централни турнир у најбољој сезони турнира на отвореном до сада! Препуне трибине Партизанових кошаркашких терена показале су шта Београђани мисле о пројекту ,,Тројка из блока” Хуманитарне организације Срби за Србе: она је наше чедо, које је за само четири године толико порасло, видело света и помогло људи по свету, да је постала јединствена као симбол доброчинства и спорта у најбољем духу традиције српског народа.
Share this post


Link to post
Share on other sites

СЗС регистровани у Црној Гори!

manastir-ostrog.jpg
У години када је Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ добила Орден Светог Саве и када прославља мали јубилеј - 10 година рада и постојања, нова велика радосна вест долази из Црне Горе где је организација СРБИ ЗА СРБЕ почетком јула званично регистрована, а недуго затим отворени су и текући и девизни рачуни путем којих ће организација прикупљати донације у Црној Гори за помоћ социјално угроженим српским породицама. Благослов за рад удружења у Црној Гори добијен је раније и од Митрополита Епархије Црногорско-приморске Амфилохија.
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ позива све донаторе, пријатеље и чланове организације из Црне Горе да подрже и придруже се раду организације како би обезбедили што већу и конкретнију помоћ за социјално угрожене вишедетне српске породице.
Текући рачун: 510-91548-03, Црногорска Комерцијална банка
Девизни рачун: IBAN ME25 5000 0000 0091 5480 3 SWIFT: CKBCMEPG
Прималац: Хуманитарна организација Срби за Србе
Контакт: szscrnagora@gmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Срби за Србе поново помогли у КрајиниDSC_2504.jpgПредставници Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ спровели су у дело током септембра још једну акцију посете и испоруке помоћи повратничким породицама на подручју Крајине. Том приликом посећено је и помогнуто 11 породица широм Далмације, Лике, Кордуна и Баније, а укупна вредност испоручене помоћи износила је 6.740 €. За једанаест породица испоручене су следеће ствари:


- Материјал за опремање купатила (плочице, лепак, туш кабина, ормарић)

- Агрегат за фарму коза и оваца

- Комбиновани шпорет плин/струја 3 ком (један половни)

- Фрижидер

- Шпорет на дрва 4 ком

- Замрзивач сандучар

- Гипсане плоче и лепак

- Пећ на дрва

- Цепач дрва (половни)

- Веш машина са резервоаром

- Хигијенски пакети

- Слаткиши за најмлађе 10 пакета

- Столарија
Share this post


Link to post
Share on other sites
Палачинка дружење у Швајцарскојszs-palacinke4.jpg


Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ из Швајцарске организовала је у недељу 25. октобра прво палачинка дружење у овој години на француском говорном подручју у Швајцарској, тачније у граду Ромонт, на којем је прикупљено 1.000 франака и 40 € донација. На овом слатком дружењу окупило се нешто мање од педесет наших суграђана и том приликом склопила су се нова познаства, остварили нови контакти. Организацији СРБИ ЗА СРБЕ је указана велика подршка са циљем да се оваква лепа манифестација опет одржи у романском делу Швајцарске.
Share this post


Link to post
Share on other sites
СЗС посетили Патријарха Иринејаszs-kod-patrijarha-irineja.jpg


Чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ, која ове године слави десетогодишњицу постојања и рада, посетили су 30. новембра 2015. године Његову Светост Патријарха српског г. Иринеја у Патријаршији српској у Београду. У веома срдачном сусрету чланови организације СРБИ ЗА СРБЕ упознали Свјатјејшег са активностима организације која је за деценију свог постојања и доброчинитељског рада прикупила 1,3 милиона евра донација којима је обезбедила социјалну помоћ за више од 1.400 сиромашних и угрожених српских породица широм Балкана са преко 10.000 деце.


Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ је званично регистрована у Србији, Републици Српској и Босни и Херцеговини, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Канади и Сједињеним Америчким Државама, уз организована представништва у Аустралији, Шведској и Холандији. Истакавши посебну захвалност за помоћ и сарадњу Српској Правосолавној Цркви и Његовој Светости на охрабрењу и благослову за њихов рад, чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ су Патријарху уручили грамату као сведочанство о узајамној сарадњи и бризи која постоји још од самих почетака рада организације. СРБИ ЗА СРБЕ представили су и најавили своју традиционалну Божићну акцију чији је циљ прикупљање и допремање неопходне помоћи за угрожену децу и породице широм Балкана.
Share this post


Link to post
Share on other sites

Уручена помоћ Павловићима са Баније


pavlovic02.jpg


Хуманитарна организација Срби за Србе у склопу традиционалне Божићне акције помогла је породицу Павловић из села Горња Трстеница на Банији. Родитељи Милан и Живана имају две ћерке Драгану (14) и Милану (12). Помоћ се огледала у набавци шпорета на дрва и троседа. Укупна вредност обезбеђене помоћи износи 500 евра.


Опширније: Срби за Србе

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...