Jump to content
yossarianba

Тешка индустрија

Recommended Posts

Prostitucija - Sasvim obično zanimanje?

Prostitucija u Nemačkoj ima mnogo lica - ima onih koji su primorani da se njom bave, ali, deo branše je na putu da postane sasvim normalan posao sa kantinom za osoblje i garancijom za usluge.

Mnogo toga kada je prostitucija u pitanju regulisano je zakonom:

Šef policije u Kelnu tako kaže: "Od 2002. godine prostitucija je posao. Isto kao prodavanje cipela ili mesa. I to je sve."

Dugački hodnici sa itisonima, kao u hotelu. Levo i desno vrata soba ispred kojih, na hoklicama sede žene u tangama, providnom vešu, kožnim steznicima na vrtoglavo viskom štiklama. Muškarci, svih doba starosti, merkaju žene. Žene kao što je Aleksandra, koja kaže:

"Ja sam iz Rusije. To nije EU, malo je teško. Bila sam udata. Godinu dana već idem u školu jezika. Ali prvo radim ovde, pa onda idem u školu. U „Paši“ sam mnogo naučila nemački“…

Prvo iskustvo

Žene kao što je Šiva: "Prvi put je bio pakao. Gadilo mi se, stidela sam se. Posle toga sam se tri sata tuširala i plakala. Mogao je da mi bude deda, tada sam imala 18 godina, sada imam 21. Bilo je grozno“.

Sve one nude seks za novac u - kako kažu - najvećem bordelu u Evropi. "Paša“ ima 100 soba na sedam spratova. Svaka soba košta 160 evra dnevno. Od toga 6 evra ide na gradski porez.

Spremne na rizik

Ove žene, mada uglavnom nemaju fakultetsku diplomu, imaju kvalitete koji su u globalizovanoj privredi veoma traženi. Spremne su na rizik, fleksibilne i mobilne. U „Paši“ je zakon tržišta još uočljiviji nego u normalnom životu. Radnja radi non-stop. 800 muškaraca dnevno na 100 žena. U Kelnu nema firme koja ima osoblje iz toliko različitih zemalja. Osim toga nigde proširenje EU na istok nije tako uočljivo kao ovde:

"Rekao bih da 20 odsto žena dolazi iz Bugarske i Rumunije. Iz Mađarske, Poljske i Češke su 15 - 20 odsto prostituki, a sledećih 20 odsto iz Azije. I crnkinja iz Afrike ima 20 odsto. Nemica ima sve manje, nekih 5 do 10 odsto“, kaže Armin Lobšajd.

Sasvim običan čovek

Lobšajd je u ranim pedesetim - seda brada, tamne panatlone i polo majica. Ne nosi Roleks i zlatne lančiće, a nema ni tetovaža na telu. Ama baš ništa ne ukazuje na to da je on šef ovog bordela. On je običan čovek - prvo je izučio zanat, odslužio vojsku, pa onda studirao ekonomiju. Radio je kao komercijalista, oženio se, dobio ćerku. Tri godine proveo je kod kuće sa detetom. Povratak na stari posao nije išao lako. Tada je čuo da u Paši traže šefa. Isprva skeptična, supruga se na kraju složila. Bilo je to pre skoro 10 godina.

A šivin radni dan, za razliku od njenog menadžera, izgleda ovako: "Ujutro kad ustanem, spremam se za posao. Ponekad prvo odem do grada. Počinjem negde oko 2-3 posle podne, našminkam se, sednem ispred sobe i čekam. Kada ima dosta posla, ostanem do 2-3 ujutro, za vikend do 5-6 ili 7 ujutro.“

U proseku prostitutka ima 7 do 12 mušterija. 20 minuta kompletne usluge – oralni i normalni seks - košta 50 evra. Sat vremena je 200 evra.

Andreas Beker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avganistan: Trgovina seksom cveta kao lotos

Subota, 5. jul 2008. 09:41

Avganistan je jedna od najkonzervativnijih zemalja sveta ali trgovina seksom cveta uprkos tome. Seksualne usluge najviše se nude u javnim kućama u kojima dominiraju Kineskinje koje imaju i avganistanske i strane mušterije.

Mnogo kontroverznije su avganistanske prostitutke koje se kriju, dok se javnost ponaša kao da one ne postoje.

Običaji čija je svrha očuvaje "čistote" žena nisu zaustavili prostituciju: od devojaka se očekuje da do stupanja u brak ostanu nevine, te mnoge prostitutke mušterijama nude isključivo analni seks, navodi agencija AP.

Policija svake nedelje uhapsi dve do tri prostitutke, rekao je Zija ul-Hak, glavni istražitelj u Odeljenju za seksualni kriminal pri Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prostitutke su često žrtve tridesetogodišnjeg rata i siromaštva koje je prisililo mnogobrojne Avganistance da žive sa manje od jednog dolara dnevno.

"Prostitucije ima u svim zemljama u kojima postoji siromaštvo, a njega ima i u Avganistanu", izjavila je Orzala Ašraf koja se bori za zaštitu prava žena. "Društvo se, medjutim, pravi da to ne vidi i ignoriše te probleme. Ukoliko govorimo o takvim tabuima, smatra se da ne poštujemo tradiciju".

Avganistanska devojčica imala je 11 godina kada ju je zlostavljao muškarac kome su amputirane obe noge. Platio joj je pet američkih dolara i taj dogadjaj je označio početak njenog bavljenja prostitucijom.

Devojčica danas ima 13 godina. Govori četiri jezika - paštunski, dari, urdu i engleski koji je naučila pohadjanjem tečajeva u Kabulu koje sama plaća. Ona prehranjuje celu desetočlanu porodicu. Ne zna šta je prezervativ i nikada nije čula za sidu.

Agencija AP je za njenu priču saznala tokom razgovora s policajcima i radnicima socijalne službe.

Devojčica je dugo vremena poricala činjenice tvrdeći da je devica. Kasnije je priznala da godinama ima analne seksualne odnose sa muškarcima, i to od susreta sa prosjakom koji je izgubio noge od eksplozije mine.

Kada mu je devojčica jednom prilikom kupila čaj i hranu, on ju je silovao. "Nisam ništa znala o seksu. Ali dogodilo se", ispričala je.

U Avganistanu su podaci o broju prostitutki oskudni zbog tajnovitosti koja okružuje taj problem. Ženama i devojčicama optuženim za prostituciju ili preljubu, preti do 15 godina zatvora, a dešava se da bivaju kamenovane.

Brojne prostitutke u Avganistanu su Kineskinje koje opslužuju strance, medju kojima ima mušterija iz kompanija za obezbedjenje sa Zapada i organizacija za pružanje pomoći Avganistanu.

U jednom nemačkom izveštaju navodi se i da devojčice često nalaze mušterije preko članova svojih porodica.

(MONDO)

Share this post


Link to post
Share on other sites

SA prostitution plans condemned

A sex worker in Durban's Point Road

The authority says it wants to protect sex workers

Plans to legalise prostitution for the 2010 football World Cup in South Africa have been criticised by religious groups and opposition parties.

The local authority in Durban wants legalised adult entertainment venues during the tournament.

But African Nazareth Democratic Movement (ANDM) president Thokozani Hlatshwayo said the proposal was "against the word of God".

Opposition parties fear that, if introduced, it could become permanent.

The main opposition Democratic Alliance and the youth wing of the Inkatha Freedom Party (IFP) have condemned the suggestion.

"Plans to legalise Durban's red-light districts before the 2010 World Cup should be condemned in the strongest possible manner," said Pat Lebenya-Ntanzi of the IFP youth brigade.

She said the South African government was sending out mixed messages to young people.

"On the one hand it preaches strong family values and moral regeneration, but on the other hand they want to legalise prostitution on Durban's streets. It doesn't make sense," she said.

An additional concern is Aids - some five million people in South Africa are HIV-positive - making it one of the world's worst-hit countries.

Thrives

Durban's municipality said Germany had many adult entertainment centres during the World Cup in 2006, which were very popular with visitors.

It said while prostitution was illegal in South Africa, it could not ignore the fact that the sex industry thrives during major events like the World Cup.

To address this, entertainment centres such as strip clubs and escort agencies would be located in special areas where they would be safe and easily accessible.

Municipality Deputy Mayor Logie Naidoo said a final decision had not yet been taken.

"The national government will give us a lead in this matter, whether it relates to the 2010 Soccer World Cup or any other time for that matter," he said.

Safe environments

City officials admit that there are already young girls and women working as prostitutes on the streets of Durban.

They say plans are already in place to help them operate in safe environments.

We would support any legalisation of sex work

Nicola Fick, Sweat

In January, MP George Lekgetho called for prostitution to be legalised during the tournament.

"It is one of the things that would make it a success," he said.

He told parliament that it would help cut incidences of rape.

The BBC's Mpho Lakaje in Johannesburg says his suggestion was met with derision by other MPs. But a group representing sex workers welcomed it.

"We would support any legalisation of sex work, particularly during the 2010 World Cup," Nicola Fick from the Sex Workers Education and Advocacy Task Force (Sweat) told the BBC.

The idea of legalising sex workers was first proposed last year by police commissioner Jackie Selebi, who has since been suspended over corruption charges.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezano za Avganistan, ima ih jedno...sedamnaest...tih Kineskinja. Nije da sam provjeravao (gluvo bilo) ali tako pricaju Avgani pa ako im je vjerovati, tako je.

Ni ovako zatvoreno drustvo nije imuno na takve pojave.

Ne primjetih da pise, ali je ovde prilicno cesta pojava i surovog iskoristavanja mladih momaka, narocito od strane tzv. warlord-a...skoro ih posjeduju. Kako ocekivati da tako mlada osoba kasnije izraste u iole normalnu osobu. A ni zloupotreba zivotinja u te svrhe nije nimalo rijetka.

Potresno je sve to...stvarno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prostitutke kao rame za plakanje

Sreda, 20. maj 2009. 03:46

Seks sa prostitutkama čini značajan deo noćnog provoda u Moskvi, ali on bi uskoro mogao da preraste u razgovor sa prostitutkama, pošto dobar deo mušterija sve više umesto seksualnih usluga čezne za emotivnom podrškom.

Adrijana, u svojim tridesetim godinama, koja radi u stanu koji deli sa svojim 18-godišnjim sinom, ispričala je da je njen posao postao uglavnom da teši muškarce. "Mušterije se žale i u poslednje vreme ne dolaze radi seksa", navela je.

Prisetila se nedavnog iskustva sa jednim klijentom čija je mesečna zarada, usled krize, smanjena za trećinu i iznosi 40.000 rubalja (1.200 dolara).

"Zaustavio se posle tri sekunde i predložio da pijemo i razgovaramo", ispričala je Adrijana.

Želja za seksom i ekonomski prosperitet usko su povezani, rekla je britanski seksolog Trejsi Koks.

"Mnogi muškarci sebe definišu na osnovu svog posla i novca koji zarađuju... Naš libido je definitivno ugrožen kada nastupe finansijske poteškoće. Stres umnogome doprinosi gubitku libida", istakla je ona u intervjuu agenciji Rojters.

"Prostitutka je neko ko je u osnovi plaćen da ne osuđuje zahteve mušterija i stoga postaje idealna osoba za razgovor", dodala je Trejsi Koks.

Iako ilegalan, seks za novac je i dalje opšteprihvaćen među ruskim muškarcima. Autoputevi sa osam traka, koji presecaju prestonicu Rusije, vrve od prostitutki. One, međutim, priznaju da je potražnja za seksom opala.

"Sada često govore o svom poslu. Strahuju da bi mogli da ga izgube", rekla je o svojim mušterijama Olja, koja ima nešto više od 20 godina i radi u blizini glavne moskovske obilaznice.

Na sajtovima poput x-love.ru, na kojem muškarci mogu da traže prostitutke u svom delu grada, baner ih poziva da se opuste uz razgovor: "Kada cena vaših akcija počne da pada, ima li boljeg načina da se opustite nego uz razgovor sa nekom od naših devojaka".

Moskovska policija odbija da iznese procene o broju prostitutki koje rade u Moskvi, ali se u izveštajima medija pominje brojka od 100.000, što je oko 10 puta više nego što ih ima u Londonu ili Njujorku.

Usled finansijske krize, broj ruskih milijardera prepolovljen je u toku protekle godine i danas ih ima 49. Nezaposlenost je sve veća, plate se smanjuju pa su prostitutke rešile da raznim popustima privuku mušterije.

One navode da mogu pristojno da žive uz mesečnu zaradu od 2.000 dolara, ako imaju po nekoliko mušterija svake noći. Malobrojna elita i dalje naplaćuje svoje usluge nekoliko hiljada dolara po susretu.

Marina (26) je ispričala da sada za 6.000 rubalja nudi specijalni provod, što je za trećinu jeftinije nego pre krize.

Žene koje dolaze iz provincije u velike gradove kao što su Moskva i Sankt Peterburg dodatno spuštaju cene usluga.

Adrijana je takođe morala da snizi cene svojih usluga, pa je počela da naplaćuje 2.000 rubalja po satu, što je za 500 rubalja manje nego pre krize. Njene cene sada su iste kao one koje naplaćuju devojke duž autoputeva.

"Muškarci koji su dolazili tri puta nedeljno sada me uopšte ne posećuju", rekla je Adrijana, dodajući da u proteklih deset godina, koliko se bavi tim poslom, nikad nije imala manje mušterija.

Pošto su neki od najbogatijih Rusa i dalje u opticaju, elitne prostitutke prolaze kroz krizu bez ikakvih problema.

U jednom od najprestižnijih noćnih klubova Moskve, nedaleko od Kremlja, prostitutke naplaćuju između 300 i 500 evra po satu i tvrde da se posao odvija kao i obično.

"Uslužujemo ceo svet odavde i apsolutno se ništa nije promenilo", rekla je 34-godišnja Natalija, koja je to veče zabavljala bliskoistočnog biznismena.

Njena koleginica Lena navela je da "posao dobro ide". "Muškarci koji dolaze kod nas su veoma bogati, uspešni i znaju šta žele."

(MONDO)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uhapšen doktor tivatskog Doma zdravlja

Muž i žena seksom plaćali usluge lekara

Autor: Baćo Ćetković | Foto:Vijesti | 10.07.2009. - 08:00

Tivat - Doktor Mladen Ivanišević (49) iz tivatskog Doma zdravlja uhapšen je zbog sumnje da lečenje srpske državljanke I.G. iz Kovina (24) i njenog muža M.G. naplaćivao oralnim seksom.

Dr Ivaniševiću, inače iz Podgorice, na teret je stavljeno krivično delo "trgovina ljudima", a osim njega po prijavi I.G. uhapšeni su i Boris Čukić (27) i Tihomir Rajić (24) zbog sumnje da su je silovali.

- I.G. je došla u ispostavu Tivat i prijavila da je u junu 2008. upoznala doktora u Tivtu, koji joj nije naplaćivao pružanje lekarskih usluga, kao stranoj državljanki, već joj je predložio da dođe kod njega u stan i da mu zauzvrat pruži oralne seksualne usluge, na šta je ona i pristala - navodi se u saopštenju policije.

I.G. je optužila dr Ivaniševića da je za seksualne usluge plaćao po 20 evra, uz obećanja njoj i njenom suprugu da će im "srediti" ličnu kartu, pasoš i zdravstvenu knjižicu.

Ona je ispričala da im je doktor, znajući njihove teške imovinske prilike,obećao da će im dati pozajmicu od 35.000 evra, čim proda kuću u BiH. Suprugu oštćene M.G. je obećao, kako navodi policija, da će naći kupca za njegov bubreg.

- Doktor je s tim u vezi, M.G. kasnije i rekao da je našao osobu koja bi, za iznos od 40.000 do 50.000 evra, kupila njegov bubreg i dao mu broj telefona te navodne osobe, sa kojom M.G. nije mogao da stupi u kontakt, jer se na taj broj niko nije javljao - navode iz policije.

Prema izjavama supružnika dr Ivanišević, ih je dovodio u zabludu raznim obećanjima, pa je za uzvrat od M.G. tražio da ga i on oralno zadovoljava, na šta je i pristao.

Takođe se sumnja da je doktoru više navrata pozivao I.G. radi prostituisanja sa njegovim prijateljima, koji su plaćali po 20 evra.

Postupajući po prijavi I.G, policija je dvojicu Tivćana, Čukića i Rajića osumnjičila da su je silovali prekjuče, na parking prostoru u naselju Brdišta.

To su, kako se sumnja, učinili tako što je jednog od njih prisilno oralno zadovoljila, dok je sa drugim imala prinudni seksualni odnos.

- Pre nego što su je njih dvojica odveli do Brdišta, I.G. je, kako se sumnja, sa jednim od njih, po prethodnom odogovoru, imala dobrovoljni odnos, odnosno pružila mu usluge oralnog seksa po ceni od 20 evra – navode u policiji.

Uhapšenima određen pritvor

Istražni sudija Višeg suda Miroslav Bašović saslušao je, sinoć kako prenosi podgorički dnevnik “Vijesti” dr Mladena Ivaniševića osumnjičenog za krivično delo trgovine ljudima i odredio mu pritvor. U Istražni zatvor sprovedeni su i Boris Čukić (27) i Tihomir Rajić (24) iz Tivta, kojima je sudija takođe odredio pritvor. Oni su osumnjičeni za silovanje I. G. koja ih je prijavila policiji, kao i lekara, koga je teretila da je ucenjivao tražeći joj seksualne usluge da ne bi plaćala troškove lečenja. Lekar i dvojica uhapšenih mladića su negirali krivična dela, koja im se stavljaju na teret policijskom krivičnom prijavom. “Dr Ivanišević je izjavio istražnom sudiji da ga je oštećena I.G., sa suprugom, već duže vreme ucenjivala. Kazao je i to da je ona u Tivtu poznata kao prostututka koja se bavi pružanjem seksualnih usluga za novac”. Ivanišević je, preko svog advokata potvrdio da je koristio “usluge” I.G. i da je za to plaćao kao i mnogi drugi Tivćani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intervju : Kristina Ferari

Muškarci vole u guzu!

Striptizeta koja je promenila pol i zaludela VIP farmere kaže da je jedna od najtraženijih srpskih prostitutki

Kristina Ferari, striptizeta koja je svojim pojavljivanjem na imanju u Barajevu zaludela “fensi seljake” i šokirala javnost kad je Kurir otkrio da je ONA nekada zapravo bila ON i da se zvala Milan, tvrdi da jedna je od najtraženijih srpskih prostitutki.

U intervjuu za nedeljnik Grom od 19. marta 2009. godine ona je otkrila da tajna njenog uspeha leži u strasnoj i temperamentnoj prirodi, ali i u “veštini vođenja ljubavi” na kojoj je, kako kaže, doktorirala.

Koji su najčešći zahtevi tvojih klijenata i koliko su Srbi u stvari perverzni?

- Srbe bije glas da su konzervativni i staromodni ljubavnici, ali realnost je potpuno drugačija. Skoro uobičajen zahtev je analni seks. To je nešto na šta ne pristaju sve devojke u poslu i one koje su spremne da i to dopuste klijentu u prednosti su u odnosu na druge. Dosta je i muškaraca koje lože agresija i dominacija, pa su mi do sada neretko tražili grub analni seks, po mogućnosti tako da mi uopšte ne vide lice. Dešavalo mi se i da klijenti traže da uriniram po njima ili da ih mučim i bičujem... Ali, najbizarniji je bio zahtev dečka koji je želeo da nosim nakitnjak i da ja njega analno zadovoljim.

Da li postoji “veština vođenja ljubavi” i koliko je realno da žena vežbom može da postane dobra u krevetu?

- Jako je realno! Ipak, žena mora negde da bude i “prirodni talenat”. To podrazumeva da ima dobar osećaj za ritam, da je strasna i, najbitnije, da može da prevaziđe svoju stidljivost. Najveći broj trikova postoji u felaciju. On podrazumeva pravi položaj usana i zuba, kao i čitavu tehniku disanja. To je cela filozofija, koju kad jednom savladate, imate muškarce u šaci celog života.

Traže li političari i druge javne ličnosti tvoje usluge?

- Najređe mi se obraćaju političari, jer klijente primam u stanu, a ceo komšiluk je manje-više upoznat s mojim poslom. Oni izbegavaju da posećuju prostitutke kako ih neko ne bi “uhvatio na delu”. S druge strane, neke od mojih koleginica koje rade na autoputu ili na ulici i klijentima pružaju usluge u kolima pričaju da nije ništa čudno da ih “pokupi” neki političar. A, kako one kažu, naši političari su nenadmašni kad su perverzije u pitanju!

Koliko je za tebe seks postao rutina i da li ti se nekad desilo da s nekim ne možeš da budeš uprkos novcu koji ti nudi?

- Pretpostavljam da seks doživljavam drugačije od većine žena. Za mene je to nešto slično gimnastici ili aerobiku ili bilo kojoj drugoj fizičkoj aktivnosti. Nikada nisam brkala fizički kontakt i ljubav, i to mi daje dobar osnov da se bavim čime se bavim. Da na stvari gledam drugačije, verujem da bih poludela. Nekoliko puta sam morala da odbijem neke klijente. Razlozi su skoro uvek bili loša lična higijena ili meni jako odbojan fizički izgled. S druge strane, dešava mi se da nekad toliko uživam u odnosu da nekim klijentima ne naplatim ništa, čak im se i zahvalim. U tome je, valjda, tajna mog uspeha. Stvarno volim ono što radim!

OTAC ME SE ODREKAO

PRIHVATA LI TVOJA PORODICA ONO ČIME SE BAVIŠ?

- Najteže mi je palo kad je moj otac saznao da sam prostitutka. Poreklom sam iz unutrašnjosti Srbije, pa me nije iznenadilo to što me se odrekao onog trenutka kad je saznao istinu. Majka me, s druge strane, krišom posećuje kad god ugrabi priliku. Daleko od toga da me podržava kad je moj posao u pitanju, ali majka mi je i stoji iza mene šta god da radim. Osim roditelja, imam probleme i sa momcima, koji nestanu čim saznaju čime se bavim. Svesna sam da je ovo Srbija i da ću teško naći razumevanje i podršku za put koji sam odabrala, ali i pored brojnih problema spremna sam da ostanem verna sebi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Недељник Гром?! :rofl2: Миланче ака Кристина Ферари. :ceda:

Share this post


Link to post
Share on other sites
OTAC ME SE ODREKAO

PRIHVATA LI TVOJA PORODICA ONO ČIME SE BAVIŠ?

- Najteže mi je palo kad je moj otac saznao da sam prostitutka. Poreklom sam iz unutrašnjosti Srbije, pa me nije iznenadilo to što me se odrekao onog trenutka kad je saznao istinu. Majka me, s druge strane, krišom posećuje kad god ugrabi priliku. Daleko od toga da me podržava kad je moj posao u pitanju, ali majka mi je i stoji iza mene šta god da radim. Osim roditelja, imam probleme i sa momcima, koji nestanu čim saznaju čime se bavim. Svesna sam da je ovo Srbija i da ću teško naći razumevanje i podršku za put koji sam odabrala, ali i pored brojnih problema spremna sam da ostanem verna sebi.

А ја мислила њега херц стрефио кад је сазнао да Миланче више није татина синчина. :wbeyond:

Кој/а болесник/ца.

Share this post


Link to post
Share on other sites

.Autor: Dušan Miljuš

Objavljeno: prije -1 min

Nina, jedna od domaćih žena pritvorenih prije sedam dana uz njihova makroa i uz ‘kolegice’ iz BiH i Srbije, ekskluzivno za Jutarnji govori o prostituciji u zagrebačkim hotelima, kao i o tome kako je pred policijom i recepcionarima Slobodan Dubajić vodio ‘posao’

ZAGREB - Dabi je “pao” jer je bio presiguran, opustio se. Kad te novci zavaljaju, što dalje ideš to manje paziš.

Prostitutka: Neke moje mušterije i danas su poznate face

Pitaš recepcionara, on zove makroa, cura stiže taksijem

Tako “pad” makroa Slobodana Dubajića u nedjelju, 20. prosinca, kojeg policija smatra organizatorom prostitucije po nekim zagrebačkim hotelima, objašnjava jedna od djevojaka. Jedna od onih koja je na pozive Dabinih klijenata odlazila u Westin, International, na kućne tulume u kuće, stanove, kafiće.

Prema policijskoj knjigovodstvenoj računici, prema izjavama djevojaka i njihova makroa, 55-godišnji menadžer najstarijeg zanata na svijetu ove i prošle godine “inkasirao” je 1,8 milijuna kuna. Kad bi pred Westin, International ili neki drugi zagrebački hotel stigla Lancia Dedra ili crni Thesis, bio je to siguran znak da je stigao još jedan poziv Dabijevim “curama"

Nina, kako su se često zvale neke od tih djevojaka, pa se tako nazvala i naša sugovornica, pristala je ispričati dio onoga što se zbivalo iza četiri zida hotelskih soba, na momačkim večerima, “tulumima”. Nijedno ime Nina nije željela prevaliti preko usta, samo je rekla da je među njezinim klijentima bilo i nogometaša. Na pitanje jesu li to bili nogometaši Dinama, netko od “Bilić boysa”, zastala je:

- Ne, ne, imena ne smijem reći. Ajde dobro, jedan kojem je karijera u usponu. Stranci koji su upali momčad -nasmijala se i nastavila: - Tražili su nas i nakon svake utakmice, pogotovo kad dobro prođe. Ali, ne po hotelima. Uostalom, nikad ne pitaš gdje si i kod koga. Što manje znaš, to je bolje - kontrolirano nam Nina iznosi svoja iskustva s klijentima.

Jedini ili dodatni posao

Ona nije bila poput nekih djevojaka koje su radile za Dabija, koje su radile praktički svakodnevno od pet popodne do pet ujutro. Ostatak dana su se odmarale, spavale.

Poslodavac je prema djevojkama bio galantan. Častio bi ih ručkovima, išli bi po kafićima. Nina tvrdi da je mogla birati hoće li prihvatiti ili odbiti ponudu. Ona je za razliku od djevojaka iz Srbije imala stalan posao, obveze, zbog kojih je odlazila jednom do tri puta tjedno po pozivu k klijentima. O tome kako funkcionira hotelska prostitucija u Westinu, Sheratonu, Antunoviću, opisala nam je:

- Najlakše je kad ideš kroz garažu jer možeš direktno do sobe i ne može se skužiti. To je obično kad klijent ne zove preko recepcije, nego izravno. U Westin je problem ući kad te ne naručuju preko recepcije. Zaustavljaju te, pitaju kuda ideš. Ako te ne puste, prođeš kroz garažu - otkriva male tehnike pristupa Nina. Kazala nam je kako je osim, Ivana Šarića, uhićenog recepcionera koji je dobivao 50 eura po narudžbi, bilo još dvoje-troje ljudi koji je nikad ništa nisu pitali i dodala da naprosto nije istina da u hotelima ništa nisu znali. Klijenti bi se, kaže, rijetko spuštali do recepcije, jer se ne žele slikati s prostitutkama. Nina je svoj zadnji posao odradila u Internationalu, posljednjeg “radnog” vikenda prije uhićenja prošle nedjelje.

- Ušla sam sa strane. Bili su neki direktori iz Zeptera, ne znam kako se zovu. Gledaj, ja za više od 90 posto ljudi ne znam kako se zovu niti me zanima tko su i što su. Neka su mi imena rekli u policiji, jer meni to i nije bilo bitno.

Prohtjevi poslovnih ljudi

- Dođeš, odradiš svoje, 100 eura je sat i odeš. Na to se više “furaju” ove cure sa strane, iz Bosne i Srbije, one su znale više o klijentima, tko je koja faca, jesu li nogometaši, političari, estradnjaci, televizijski voditelji, koliko tko ima love. Cure izvana pate za tim, što veća ličnost to bolje. Uostalom, ja se s njima baš i nisam nešto družila. Kad bi nas Dabi pozvao negdje na piće ili ručak ili kad bi se srele u autu nakon obavljenog posla, nešto bi popričale, recimo meni je bilo dobro, ovaj je zaj... Više su se družile cure izvana koje su dijelile isti stan. I nije nas bilo sedam kako se pisalo u novinama. Bilo je puno više cura jer su neke odlazile, druge su dolazile. I nisu bile manekenke, osim ako se pod tim ne smatra fotografiranje za vlastite potrebe. Sve su dobro izgledale, neke su bile “napucane” silikonima - kaže Nina.

“Cimamo” je da nam otkrije ime direktora klijenta iz Zeptera, no ona tvrdi da ne zna i priča nam o drugom klijentu večeri prije nego joj je na vrata pokucala policija.

- Znam da jedan od te četvorice koji je zvao ima teretanu u Zagrebu. Gle, ak’ sam bila s dvojicom-trojicom za sat, onda je to cijena “po glavi”, a ne po satu - priča nam Nina.

Te večeri nije bilo posebnih zahtjeva. Doslovno, klijenata ima svakakvih, kazala nam je Nina. Što žele, čemu udovoljava, a što odbija, kako izlazi na kraj s onima koji pretjeraju otkriva:

- Poslovni ljudi imaju posebne prohtjeve. Lakše je raditi s recimo tako običnim ljudima, strancima, nego s našim poslovnjacima, a uglavnom su to menadžeri iz većih ili manje poznatih tvrtki, direktori, vlasnici autokuća, one koji naša sugovornica označava kao srednji stalež, koji jesu netko i nešto, ali baš i nemaju previše.

- Ako je imao loš dan na poslu pa te tada nazove, onda znaš da si u k... Padaju mu na pamet perverzne igrice, sado-mazo, dominacija, sve ono što ne može doma napravit ženi ili se iživljavati na ljudima na poslu. Imaju svoje prohtjeve, hoće da im budeš sluškinja, žele štipaljke za ovo, ono, uf, to je malo bed pričat - kaže Nina i otpija gutljaj pive, pa nastavlja:

- Sve to može ići do određene granice. Naprosto, kad počne boljeti kažeš da prestane. Granicu ne smiju preći. Meni nije bio problem u pola posla reći, hoćeš da dođe on i j... će ti sve po spisku. Ma gle, neće on njemu ništa napraviti, ali neće mu više poslati nijednu curu - kaže. A stranci:

- Strana klijentela nema tolike zahtjeve kao naša. Dođe, ispuca se i to je to. Ne traže protuusluge, bilo što drugo. Mnogo su kulturniji i uljudniji od naših ljudi. Ti si došla, radiš to, nema zaj... vrijeđanja, toga nema.

Neki naši naručivali su za cijelu noć. Uđeš kad su pijani, nadrogirani, po pet dana nisu spavali od bijeloga, uzmu te na cijelu noć i u biti će te zajebavati. De ovo, ono, ja ne mogu ti si kriva, zašto nisi obukla ovo ili ono. Milijun zašto i zato.

- Imaš para, imaš. Došla sam, plati, to je to. Ako ćeš me ponovno zvat bilo je dobro, ako ne sve pet. Nina je, tvrdi, uglavnom odbijala brojeve klijenata, već je posao dogovarala s Dabijem. Ona to objašnjava ovako: - Svakoj curi nudi se broj telefona. Tvoje je hoćeš li ga uzeti ili ne. Ako mu se digne, zvat će te, zaj... Bolje ne. Ako te treba, zvat će te preko njega. Dabi je znao da cure izvana uzimaju brojeve i dogovaraju posao mimo njega, ali on je to tolerirao. Nina tvrdi da je isplata bila redovita, da nema govora o tome da su neke djevojke bile otete i prisiljavane na prostituciju.

Policija Dubajiću za petama

Kako je Slobodan Dubajić već bio čovjek s dosjeom makroa, pitali smo Ninu i kako je funkcionirao taj posao pokraj čuvara zakona. Otkrila nam je: - Oni su znali, pratili su ga i da nije pao sad, pao bi sigurno za tri ili četiri mjeseca. Prošlo je dosta dugo i od Zadra, tako da se on opustio. Policija je pratila, imali su dokaza. Kad su me dovezli u Heinzlovu, rekli su mi: “U toliko i toliko sati bila si na tom i tom mjestu, taj i taj auto te pokupio i odvezao na to mjesto. I nije bio blef. Rekli su mi vrijeme kad sam ga zvala i rekla mu: “Evo gotova sam. Idem doma!”. Imali su dokaza na tone - kaže Nina.

No, nitko od njezinih susjeda u nedjelju navečer nije znao da je u višekatnici u kojoj stanuje policija bila zbog nje u zgradi.

Odvezli su je bez mnogo buke, nakon prospavane noći u policijskoj jedinici za zadržavanje i priznanja pred sutkinjom za prekršaje puštena je. Slobodan Dubajić do daljnjega će ostati u Remetincu. Makro s bogatim međunarodnim iskustvom može razmišljati koliko mu je opuštenost u poslu ili neki drugi razlog kriv što je opet iza rešetaka.

Nina se u međuvremenu vratila kući. Starom poslu, kaže, neće. Uz stalni posao potražit će još neki, čula je da se konobarice dosta traže. Na pitanje kako je i zašto ušla u sve to ima svoje objašnjenje.

- Počela sam zato što sam morala. Kad nemaš više izlaza, imaš posao, imaš sve, ali nemaš više izlaza. Posudiš, hoćeš vratiti, nemaš čime vratiti. U dugovima si, nemaš više kud, a moraš se izvući iz toga. Životni problemi, ajmo tako - kaže dok otpuhuje dim cigarete i preduhitruje nam odgovorom pitanje:

Prvo - neprimjetna provjera

- Nije ni droga, ni alkohol, jednostavno obiteljski razlozi. Naprosto dobiješ kontakt osobe kod koje možeš riješiti se problema, ajmo tako reći. Nazoveš, javiš se, ja sam ta i ta, dobila sam broj, mogu li probati. Možeš probati, pa ako ide, ide, ako ne ne. Skoro tri godine tako nešto, otprilike. Njegov broj sam dobila, njemu sam se javila i nakon dva-tri dana sam počela raditi. Našli smo se u gradu, sjeli i popričali k’o ljudi. Moraš ovo, ono. Ako ti ne paše možeš otići, ako hoćeš, možeš raditi. Čak možeš birati s kim želiš raditi. Normalno, provjeri te na neki svoj način, ja to ne znam. Prvo ideš na probu, prvo prijatelji, ljudi s kojima je on dobar. Nova cura, pa ono znaš, prvo prijatelji, pa klijenti. Nisam odmah počela s hotelima. Kad ideš na prvi posao i on kaže dotjeraj se, obuci, takvi i takvi su ljudi, naravno da ćeš obući seksi čarape, čizme. Izaći ćeš s malo odjeće, ajmo tako reći - kaže Nina.

Susretala klijente ‘na špici’

Noćni posao nikad se nije susretao s dnevnim, osim što je na redovni jednom zakasnila, no bila je nasmiješena iako je jedva savladavala san.

Opasnost da ju na redovitom poslu zateknu klijenti nije bila izvjesna. Ona pak neke od njih jest u gradu, na špici, same, neke u šetnji sa suprugama, djecom.

- Ako te pozdravi, odzraviš, ako ne prođeš. Nećeš mu se valjda pred ženom i djecom javljati i reći: “Hej, bok!” To je naprosto tako.

Nina nam je rekla kako su policajci u Heinzelovoj prema njoj bili korektni. Otkrila nam je kako je bila i striperica na momačkim večerima, na nekim kućnim zabavama i kako su ih pozivali i policajci. - Kako znaš da su policajci? Zar su bili u odori, pokazali značku? - provociramo. - Ma ne, kaže ti se kod koga ideš. Ne, nisu tad bili u odori, ali neke sam u odori vidjela u gradu!

Da Ninina priča u tom dijelu nije neutemeljena svjedoče i neke interne policijske istrage. Dvojica rukovoditelja zagrebačke policije prije nekoliko su godina bila pod istragom interne kontrole zbog sumnje na vezu s prositutkama ili da su pogodovali organizatorima prostitucije.

Sve je ostalo na sumnjama, a obojica koji su tada bili na nižim rukovodećim mjestima u međuvremenu su promaknuti na više funkcije.

Osuđen nakon što se pjevač predozirao u njegovoj javnoj kući

Akcija Dinamico izazvala je, prema pisanju srbijanskih medija, paniku u Srbiji. Kako navode, mnogi srpski političari strahuju da su djevojke koje je u Zagrebu podvodio Slobodan Dubajić “propjevale” hrvatskoj policiji tko su im bili klijenti. Osim što je pokupila jednog od najpoznatijih makroa u regiji, policija je došla u posjed njegovih mobitela, prijenosnog računala i korespondencije od koje bi mogle strepjeti poznate osobe iz svijeta sporta, politike i estrade. Činjenica je da bi mnogi mogli biti i ucijenjeni.

Orgije za ‘fudbalere’

Prema pisanju Kurira, Dabi je dulje od deset godina držao jednu od najelitnijih javnih kuća u Dečanskoj i Nušićevoj ulici u Beogradu i kod Sremske Kamenice. Dubajić je stekao stalne klijente u tadašnjem državnom vrhu. Jedan od političara iz Stranke srpskog jedinstva, koju je pokrenuo Arkan, bio je Dubajićev dobar prijatelj, ali i klijent. “Taj političar je bio toliko zadovoljan Dabijevim devojkama da su na njegovu preporuku usluge devojaka počeli tražiti i drugi političari. Jedan od njegovih prijatelja iz 90-ih kaže da je vidio kako je Dabi u auto utovarao punu vreću maraka. Na pitanje otkud mu toliki novac osmjehnuo se i rekao: “Pa moje djevojke vrijedno rade”. Prema njegovim riječima, Dubajićeva klijentela bili su političari, estradnjaci, pa i policijski šefovi. Navodno su u njegovu javnu kuću išli gotovo svi osim Slobodana Miloševića.

- Dabi je igrao pametno! Najvećim srpskim zvjerkama slao je devojke na račun kuće, a zauzvrat je imao zaštitu i slobodu da neometano posluje. Tada se hvalio da gotovo svi političari iz ministarstva kulture i sporta dolaze kod njegovih djevojaka. Izgradio je bliske veze s ljudima iz uprave klubova Zvezda i Partizan... Da bi im se dodvorio, za sportaše i dužnosnike klubova običavao je organizirati i cjelonoćne orgije. Ništa manje nije bio darežljiv ni prema političarima i drugim javnim osobama, koje sada vjerojatno pocrvene na spomen njegova imena - priča za srbijanske medije jedan od Dubajićevih prijatelja.

Za vrijeme Sablje proveo je oko mjesec dana u pritvoru. Kako navodi Dubajićev prijatelj za srbijanske medije, mnogi klijenti strahuju da je “Nataša”, Dabijeva ljubavnica i djevojka koja je s njim iz Srbije pobjegla u Hrvatsku, ispričala hrvatskoj policiji o poznatim klijentima sa srbijanske javne scene.

Izlazak iz posla u - smrt

Dubajić je namirivao policiju svojim djevojkama. Jedan od najredovnijih klijenata bio je i visoki policijski dužnosnik ubijen prije nekoliko godina. Taj je policajac vrijeme najčešće provodio s prostitutkom koja je 2002. nasmrt pretučena u hotelu Srbija, ispričao je Dubajićev prijatelj.

Dodao je da je ta djevojka ubijena dva dana nakon što je odlučila izaći iz posla te da je policijski čelnik od Dubajića tražio da je po svaku cijenu uvjeri da nastavi raditi. Isti izvor kaže da je Dabi nakon smrti pjevača Rodoljuba Raičevića, koji se predozirao heroinom u društvu njegovih djevojaka, izgubio policijsku zaštitu. Osuđen je na 14 mjeseci zatvora.

“S policijom je dogovorio da u Srbiji ostane do kraja suđenja te da mu se zatim omogući da pobjegne u Hrvatsku, što je i učinio”.

Na jahti je više cura da sa svakom budu koliko žele

Slobodan Dubajić 2007. godine uhićen je u Zadru zbog organiziranja prostitucije na jahti. Nina je bila jedna od djevojaka koja je odlazila povremeno na jahte, od Zadra pa sve do Dubrovnika. - Bilo je četiri-pet cura s talijanskim poslovnim ljudima i Dabi i cure su pale jer nisu bile prijavljene u marini. Klijentela naša, stranci, nekad naši zovu za strance, prijatelje, poslovne partnere. Ako se dođe kasno navečer, prespava se u hotelu, pa isplovljava drugi dan. Cijeli dan na moru, zaje... piće, imaš sve privilegije kao da si nečija žena. Odradiš svoje, koliko puta netko traži. Tu nema granice, ako si tri dana s nekim. Ponekad pet-šest puta na dan, ovisno kako je raspoložen. I pravilo je da taj dan ne mijenjaš muškarca. Drugi dan možeš biti s drugim. Uvijek bude mijenjanja. Nikad ne ide samo jedna cura jer nekad hoće malo jednu, pa drugu, pa obje.

link : http://www.jutarnji.hr/-najgori-su-domaci-...javati-/429268/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otvorena jedna od najvećih javnih kuća u Evropi

Srna | 22. 10. 2010. - 19:22h | Foto: AFP | Komentara: 0

Jedna od najvećih javnih kuća u Evropi otvorena je na severu Španije i zapošljavaće oko 150 prostitutki, piše danas španska štampa.

Javna kuća "Raj" otvorena je u mestu La Honkuera, ima 80 soba i dva salona. U objektu radi 150 prostitutki koje dnevno za hranu i sobu plaćaju po 70 evra.

Vlasnik Hoze Moreno rekao je listu "Pais" da želi da privuče klijente sa francuske strane granice, koji će plaćati u proseku 60 evra za pola sata sa prostitutkom.

Moreno je optužen, ali ne i priveden, zbog navodne umešanosti u rad lanca za krijumčarenje muškaraca i žena iz Brazila koji su bili primorani da se bave prostitucijom.

Kataolonski viši sud naredio je gradskoj upravi da izda dozvolu za otvaranje javne kuće, i poništio odluku o odbijanju zahteva iz 2006. godine, piše list.

Za novu javnu kuću tvrdi se da je najveća u Evropi, međutim u Nemačkoj postoje slična mesta sa većim brojem soba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.gdestinacija.com/destinacije/az...sa+lutkama.html

Hit u Japanu: Javne kuće sa lutkama

11. 12. 2010

Da li ste znali da postoje velike razlike između japanskih lutki za seks sa gumenim lutkama na naduvavanje zapadnog tržišta? Razlike su ogromne, a Japanci plaćaju kako bi spavali sa lutkama u javnim kućama koje su specijalizovane za takav seks.

Prve japanske lutke za seks napravljene su pre 30 godina za ljude sa invaliditetom, ali nije puno prošlo pre nego su i ostali ostali muškarci počeli da ih koriste. Mnogi Japanci uživaju u animiranim filmovima, poznatim kao anime, u kojima su žene nacrtane sa velikim očima i malim ustima, pa su im lutke dale priliku da i u stvarnom svetu provode vreme sa svojim omiljenim likovima.

Među muškarcima koji su zaljubljenici u seksi lutke ima i onih koji su potrošili stotine hiljada dolara kupujući ne samo razne modele devojaka, već i odeće i raznih dodatnih stvari. Kao u nekom naučnofantastičnom filmu, ovi muškarci su sretniji u društvu silikonskih žena koje nikad ne prigovaraju i u potpunosti su verne svojim vlasnicima.

Seksi lutke nisu jeftine, pogotovo ako su visoke kvalitete. Silikonska lutka za seks koja ima i metalni kostur i mnoštvo zglobova košta preko 6.000 dolara.

Visoka cena razlog je nastanka javnih kuća sa lutkama. Muškarci u tim bordelima mogu da uživaju u društvu silikonskih devojaka, a da ne moraju dizati kredit ili štedeti novac.

Posao javnih kuća sa lutkama hit je u Japanu, a svoje usluge pružaju dsetinama klijenata svaki dan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bavila se prostitucijom da bi platila doktorske studije

Zorana Nikolić, 22. 04. 2012. 00:02

Bruk Manjanti može za sebe da kaže da je prošla trnovit put do uspeha. Dok je u Londonu završavala doktorske studije godinu dana je radila kao prostituka da bi zaradila novac, a nedavno je objavila dnevnik koji joj je doneo slavu. Ono što javnost do sada nije znala, je da je Bruk silovana kao tinejdžerka.

Tridesetšestogodišnja Bruk postala je poznata širom sveta zbog bloga na kome je koristila ime "Bel de Žur", a u intervjuu za magazin "Grazia" doktorka je otkrila šokantne detalje o silovanju.

- To je bilo odavno. Preko tako nečega morate da pređete. Ne tražim da ljudi saosećaju samnom, ali znam kako je onima koji su žrtve seksualnog napada - rekla je žena, koja se tokom školovanja, od 2003. do 2004. bavila prostitucijom.

Ona je u svojoj knjizi pojasnila sve detalje oko svog tadašnjeg "posla", koji je obavljala preko agencije za poslovnu pratnju, i nalazila se sa klijentima dva do tri puta nedeljno, na dva sata.

Svog supruga Bruk je upoznala preko sajta za odrasle, i udala se za njega 2010. godine. Ipak, njegov identitet nije otkriven. Isprva, on nije znao čime se Bruk bavi, ali kako su emocije rasle, Bruk je odlučila da mu prizna čime se bavi, i da je spavala sa stotinama muškaraca u Londonu.

To ga nije sprečilo da ostane sa njom, i njihov odnos postao je samo dublji. Iako se mnogo vole, Bruk kaže da verovatno neće imati decu.

- Mislim da dalje širenje porodice nije nešto što ću ponuditi svetu - rekla je, i dodala da će uprkos svom trudu biti upamćena kao prostitutka, i da se boji kako bi to uticalo na njenu decu, kao i njena knjiga "The Intimate Adventures Of A London Call Girl" (Intimne avanture jedne Londonske prostitutke).

Tek nakon što je izdala knjigu, Bruk je priznala da su u pitanju njeni memoari. U to vreme radila je u Istraživačkom centru za decu u Bristolu, kao lekar. Kada je saznao čime mu se bavila ćerka, njen otac je priznao da je spavao sa 150 prostitutki, i da je često koristio njihove usluge.

Njena knjiga kasnije je adaptirana u film "Secret Diary of a Call Girl" u kojoj glumi Bili Pajper.

Nedavno je objavila još jednu knjihu, "The Sex Myth: Why Everything We’re Told is Wrong" (Mitovi o seksu: Zašto je sve ono što nam govore pogrešno), u kojoj je pokušala da objasni mistiku vezanu za seks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...