Jump to content

Dada92

Download
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Dada92

 • Rank
  Registrovani član

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Dada92

  Bijeli svijet

  Гледала сам недавно репортажу (прије земљотреса), и кажу да на Хаитију живи око 500,000 људи заражених HIV вирусом или AIDS-om. То је скоро свака шеста особа !!!. Па није ни чудо што има толико сирочади. Пола их умре од тога. Ко ће издржавати дјецу са 2 долара зараде дневно, и још болештином. Само 40% их има прилику да оде доктору. Дјеца не вакцинисана, неке водене болести, плућне болести, неке за које никад нисам ни чула. Загађена вода, ако је и има. Код нас има бољих шатора него код њих кућа. Урагани, торнадо, поплаве, да не набрајам. Ово је само мали проценат проблема за које пола свијета тек сад чује. Туга.
 2. Васо, можеш да прсте једне руке избројати колико људи пише овдје. Некад је било занимљиво, и могао си добро да се исмијеш и испричаш са људима. Протраћиш који сат. Лично знам двоје људи који су ми навели разлоге зашто више не долазе или не пишу на овом форуму. Зашто неко да трпи терор?. Мислим ако си прочитао све постове да знаш и ти зашто неких нема. Дуго си овдје. О одласку Десерта да и не причамо. Од како њега нема, нема ни паметне.
 3. Не, ти ниси рекла да је неумијесно, ти си рекла да је накардно и више него страшно. Са обзиром на то шта је Слава, не би се требало на њој пушити уопште. Мени је више страшно што ми неко дува дим од цигара у Божији нимет, већ што донесе запаковану кутију цигара и стави је на чашу. Не контам што те то толико запрепастило, да би ти тражила од цркве да то забрани? Ниси вјеровала тим својим пријатељима, али кад смо ти ми рекли да се то ради и код нас, ти си још више запрепашћена. Не само да мислиш да су људи у Брчком грозни и да пљују на Крсну Славу, него и ми. Поп је долазио на Славу и никад нам није рекао, немојте вала доносити цигаре, то не ваља. Свако Славу доживљава на свој начин као и обичаје, па тако и Аке, и ја и сви остали. Он није никад рекао да и ти треба да схваташ Славу, религију, вјеру као он, само је изнио своје мишљење. Јесте до земљака, јер ето, једино си се ти запрепастила, ми остали нисмо. Ја и не примјећујем ко шта доноси.
 4. Аке, моја баба је увијек говорила да се на славу никад није ишло празних шака. Шта се ради у Херцеговини, Посавини , Банату, не знам. Моја тетка је прије рата живјела у Мостару и тетак ми је Херцеговац (Сад живе у Требињу). Увијек смо носили на славу нешто, тако и они нама. Ја никад нисам чула да се носи само јабука. од како ја знам за себе. Сад многе ствари су се промијениле. То нимало не значи да је обичај глуп или да је дивљаштво. Није то ништа пуно. Мало кафе, коцка, дјеци чоколаде, домаћици цвијеће и то је то. Код нас је некултурно ићи некоме празних шака. Сарајево и околина. Ми кажемо панајија, а не жито. Славски колач зовемо шарени хљеб. Моја баба је шарала хљеб и знала за шта свака шара на хљебу стоји. Гдје пише шта је исправно носити, и носи ли се ишта уопште ? Никад ником нећу рећи да је мој обичај паметнији и исправнији. Свако то схвата на свој начин.
 5. Ахааа. Ја упорно чујем наше људе овде да причају о том хумусу, али никад нико домаћи. Доста наших људи и иде по тим грчким ресторанима. Не експериментишем са храном, па на менију и не гледам оно што не познам. Коле рече да га је њена шефица у Америци јела, па реко шта је ово само ја на овом континенту не знам шта је хумус.
 6. Ја живим у Америци 13 година и никад не видјех тај хумус. Јел ово нешто енглеско? Ake, има ли ово код вас? Још једно питање, шта је ground cumin ?
 7. А ја мислила њега херц стрефио кад је сазнао да Миланче више није татина синчина. :wbeyond: Кој/а болесник/ца.
 8. Dada92

  Crna Hronika

  Ја сам чула да је он радио са њима и да су му они набављали воће и поврће, а он га продавао на Ступу. Не само њему него и другима, појефтино. Да им задњих неколико мјесеци није плаћао и да су они дошли по своје. Шта се даље дешавало, измислиће "Дневни Хаваз". Ружно је причати о мртвима али, од онолике Србије и Републике Српске они се нашли у бизнису са муслијом, и то са Ступа.
 9. Нама швабе не леже, нема везе у каквој су форми. И кад 11 инвалида пошаљу на терен.
 10. Dada92

  Бела куга!

  Има далеко мање компликованих опција, а и јефтинијих, да нема потребе да до абортуса уопште дође. Никад ми неће бити јасно како људи направе дијете у толикој гужви. :wtoothy9: Ех сад... Ова коза ти је најјача :wtoothy9:
 11. Dada92

  Бела куга!

  Хоћу да знам колико она има дјеце и на којем салашу окопавају кукурузе ? Сељак треба да остане на селу и његова дјеца требају да буду сељаци. Није за њих град и факултет. Ако имаш трактор, имање и живину, не силази у град. Они са села су криви што су се пресeлили у град. Они су криви што се од пољопривреде у нашој земљи више не може живјети? Зато имамо 150.000 дјеце у Србији која гладују?!!! Умјесто да нађемо начин да нахранимо ових 150.000 дјеце, пустићемо њих да, Боже ме опрости, крепају, а ми ћемо ићи рађати још? Што није написала књигу о незапослености и што се све Српско продаје за шаку евра? Треба ли неком ваљда прво посао и кров над главом, и паре да купе тај кревет гдје ће правити дјецу. Она нашу земљу упоређује са Енглеском, која не зна шта ће од пара. Измијенити закон о абортусу да изгледа како? 300.000 абортуса годишње. Кладићу се да је 290.000 од стране, неудатих, полу пијаних, факултетских цурица/жена, што наскачу на све што даје знакове живота. Оних што их мушкарци зову, "Нећеш је кући водити". Не треба нама забрана абортуса, него мало опште културе, образовања и морала. По овој госпођи, не треба нам институт за планирање породице, него треба да имамо дјеце која не знају ни ко их је направио (пошто пола ових горе не зна или се не сјећа). Ако је зачето, треба да се роди!!! Само нек нас има ! Не учимо се више ничему. Самопоштовању поготову. Једина ствар у којој смо у стопу са остатком свијета. У свему другом каснимо свјетлосну годину Дај људима посла и нешто пара и гарантујем ти да ће бити и више дјеце. Све остало је губљење времена. Она продаје књиге, само не знам ко их купује и чита.
 12. Dobro igra, nema šta :wtoothy9:
 13. Dobro. Ne treba ti strućna analiza da znaž da je Zvezdina odbrana šuplja. Ne znam momku ništa specijalno, ali vidim dovoljno. Bila je to pohvala za jednu utakmicu. Sa druge strane, gledala sam ga sa mladom selekcijom, a i dok je bio u Radu. Ne pravi se pametan matere ti. Što se tiče fudbala a i drugih sportova, pitaj šta hoćeš. Ustvari zaboravi, kome se ja pravdam.
 14. Nigdje ne rekoh da su se trudili. Bilo je ono previše grešaka i malo volje i za Hajduka iz Kule.
 15. Ne pretjeruj sa Lekićem. Ko Žigić mozda jeste. Lekić nije bio loš, nisam to rekla, ali da ne dade onaj zadnji gol, vjerujem da bi jutros pričali drugu priču. Lazetić više nema snage. Crko je zadnjih 20 minuta. Isto ko i Savio. Savić mi je nekako najsmireniji. Momak je mlad i treba ga gurati. Tačno, Djordjević je trebao da ostane pri sebi, smireniji, hladnija glava. Mislila sam da su pukli kad ga izbaciše. Šta god da su provokacije bile, trebao je da zna bolje i tišu. I on bi jutros visio o reflektor da izgubiše. Stvarno zašto Kadu nije medju prvih jedanaest? Ima sve, drubling, brzinu i nije zbunjen. Ne čitaš novine. Samo ocjene jednog Grobara, i to žene (jednom si to kritikovao), koja se malo razumije u fudbal. Ništa više. Što se tiče Partizana. Mislim da je Apoel malo bolji protivnig nego Dinamo. Ne sjećam se ko izgubi od njih prosle godine? Partizan jeste igrao loše i bez volje, ali kad u prvenstvu ne trebaš puno da se trudiš, sve nekako tegliš na laku stranu. Inače limvo ja vaz Zvezdaše, sve do jednog. :wa110:
×
×
 • Create New...