Jump to content

Maša

Download
 • Content Count

  2,606
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Maša

 • Rank
  Veteran

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Република Српска - Србија

Recent Profile Visitors

3,855 profile views
 1. У ЗВЕЧАНИМ КРИТИЧНО- КФОР СЕ СПРЕМА ДА НАПАДНЕ БАРИКАДЕ. ПРЕДСЕДНИК СО ЗВЕЧАНЕ УПУТИО АПЕЛ ЗА ПОМОЋ (22:40)… Нецензурисане вијести са лица мјеста: http://facebookreporter.wordpress.com/
 2. Тако је и то ме усрећује. Владика достојан дивљења! Подиже цркве, обнавња манастире, чува Литургију! Мене упорно вријеђаш тиме што ми пишеш да сам секташ. Подржавам га исто толико колико га подржавају и владике Јефрем, Милутин, оба Василија, Никанор, Георгије... Како њих квалификујеш, је ли исто као и мене? По теби су сви секташи, далеко било? Прегруба си за ове разговоре, али могу да сварим. Мало смирења није на одмет. Ако мислиш да су против Цркве владике које сам набројала, онда немам шта даље да ти кажем, јер сасвим дијелим њихов став.
 3. Ne podmeći mi. Post koji si mi obrisala je bio "Otvoreno pismo intelektualaca-podrška vladiki Artemiju." Htjela sam da pitam za vaše mišljenje u vezi tog pisma. Dakle, potpisnici pisma su intelektualna elita Srbije. Zašto se stidiš da to ostane na temi pa me brišeš i grubo optužuješ? To govori o tebi, ne o meni. Nisam sektaš, pripadam eparhiji SPC koja ima predivnog vladiku. Smogni snage i odgovori mi, bez brisanja i bježanja u "mišju rupu". Izvoli, diskutuj. Što se tiče onome kome ja pripadam, osim moje eparhije u SPC pripadam i grupi intelektualaca koji su iznijeli stav u vezi progona Artemija. To ti ne daje za pravo da mene ovako napadaš. Odnosno možeš, to je tvoja prilika kao administratora foruma. Možeš da me brišeš i optužuješ, ali sam sigurna da bi ti spustila pogled kad bih te pogledala u oči. Možeš li da komentarišeš intelektualce potpisnike pisma ili ne? Samo to, ništa više. Hvala.
 4. А ко је то својим очима видио да је неко узео новац? Веома ружна и неправедна оптужба. Сем тога, не уплићи ме у баналну преписку! Немаш аргумента, нема ни простачења.
 5. Шта то говориш фалконе...? Мени је јасно ако би то рекао неко ко је екумениста и паписта, али ми је жао што то чујем од тебе. Артемије није украо ни динара, а ни Виловски. Упућена сам јако добро у позадину приче и слободно буди миран по питању Артемија. Вјетрови дувају од оних који су признали Косово и служе менторима са Запада. И газдама духовним у Ватикану што им мета све православно. У праведност владике Артемија сигурне су грчка, руска и румунска православна црква, као и знатан број наших владика и углавном сав народ. Ваљда мени вјерујеш. Поздрав.
 6. Врло "јак" тим: У вези једне моје тврдње која се односила на папино бласфемично дјеловање, својевремено си ми одговорила грубо и са невјерицом, а моју тему "Екуменизам преко Косова" си закључала. Не бих да отварам нову тему јер их ти, ношена сујетом и неразумијевањем, закључаваш. Ово није мој покушај да се расправљам са тобом јер то одавно не желим. Само осјећај дуга, јер ниси вјеровала. Сигурна сам да ћеш опет реаговати на теби својствен начин: грубост, ругање и брисање поста. Онако "хришћански". Само зато што си сумњала или можда и ниси. Не требаш одговарати, свакако не желим више да ти одговарам, само поштеди. Како рекох, само осјећај дуга према себи и свим Србима православним које си такође отјерала са форума својим писањем и својим карактером.
 7. Ако си икада чула за смирење, поготово у вријеме поста, покушај да се сама сврсташ гдје си. Не вриједи вријеђање, лажне оптужбе, кућни привор и отимање хране да би се неко на нешто приволио. Што се тиче раскола, поновићу ријечи оца Гавриловића да ватикановци неће ни раздијелити ни привести папи Светосавску цркву! Нити може трајати насилно измијењено служење које полиција чува од народа. Нема шансе... Мене не сврставај, не вријеђај и не оптужуј. Обуздај бијес, бар пробај... ако износим свој став, не узимај то нешто лично против себе (трагикомично је то!), него покушај смирено, аргументовано. То "који народ" јасно показује какав ко однос има према ставу већине. То оно "шта зна глупи народ?" Е видиш, има везе са уређивањем и односом према форумашима. Овдје је било стварно доста фине градске раје. Али нема их више. То фино, шаролико друштво је отјерано тешком некултуром и простачким вријеђањем модерације која те своје пориве није могла никада да превазиђе.
 8. Vrlo_jak_tim, цитирала си ријечи владике Артемија које ниси најбоље разумјела. Да ти помогнем, пошто владикине ријечи имају много већу тежину него што ти мислиш: Поруку о томе да се Светосавска Црква неће дијелити, послао је управо Синоду. Неће пристати на дијељење једне православне цркве, чему тежи ватиканска струја. Оно што Запад ради на комадању српских земаља, покушава и са Црквом. То неће проћи. Иако Б92, Блиц и Прес снажно подржавају тренутну црквену владу, тј. Синод (који је требало да се ротира), народ ипак доста тога јако добро разумије, већина. На срећу... Не знам чему више и коме ове бесмислене доскочице, увреде, спуштања... Некад је овде било живо, а сада сте остали сами вас двоје модератора...
 9. Није једини, има их много. Као што има много и оних на С.Н. који су ти културно и врло стрпљиво објашњавали везано за ову проблематику. Тако... да не траћим вријеме.
 10. Отац Жарко Гавриловић, др. теолошких наука
 11. НАТО нас је бомбардовао немилосрдно, и даље нас уцјењују и пријете, а опет крив неко трећи, само не НАТО. Ето колико су неки разумни. Срећа врло их је мало.
 12. Ако ико на свијету проводи империјалистичку политику и то насилнички, то је Америка и НАТО... онако успут, мало атомским бомбама, мало осиромашеним уранијумом, мало санкцијама, пријетњама... Руси су тога изгледа свјесни више него поједини Срби. Жалосно... Стога, НАТО - фак оф!
 13. "Хвала на новцу Милану"? "Ивану"?
 14. Не бригај ти ништа за богословско утемељење поменуте праксе. Све је у најбољем реду.
 15. Типична писменост и размишљање једног доконог Бошњака... Нама се свиђа да у нашој Српској славимо шта желимо и како желимо. Имамо наше светитеље заштитнике, наше крсне славе, наше празнике и поштујемо их. Не смета нам да ви у Федерацији славите шта год ви желите. Славите и обиљежавајте како год желите, не интересујете нас. Вама ваше, нама наше. :mahanje:
×
×
 • Create New...