Jump to content

plava_orhideja

Download
 • Content Count

  719
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About plava_orhideja

 • Rank
  Veteran
 1. plava_orhideja

  Moja prva ljubav :-)

  Moja prva ljubav koja me i danas ne napusta je more. :laugh: Zar te ljubavi me nije napustio od prvog puta od kako sam ga vidjela pa do danas. ))))))))
 2. plava_orhideja

  Nepodnosljiva tezina postojanja...

  Srecom pa ja spadam u onu drugu polovinu.
 3. plava_orhideja

  Pravi Muskarac

  Gledala sam prije neki dan film, nazalost ne znam kako se zove jer nisam ga gledala od pocetka. Uglavnom bracni par je sa svojih putovanja donosi razne staklene kugle. I otvori zena jednu tu kuglu i unutra poruka. Na poruci pise ne otvarati do 30-te godisnjice braka. Nije bila 30-ta godisnjica ali je ona ipak otvori. Unutra pise:"Mojoj prelijepoj zeni, koja je najljepsi dio svakog mog dana!"..... Ali tako nesto je rijetko u stvarnosti a slazem se da bi bilo divno biti takav partner. A da li je biti divno necija majka, nadam se da je tako. Moja pokojna baba je znala da govori da se smrt roditelja najteze preboli, zatim djece a tek onda bracnog partnera. Najbolji odgovor??? :eek: ...pa ja nisam nista pitala Yoss.
 4. plava_orhideja

  ili/ili

  BELO. Eurokrem ili marmelada?
 5. plava_orhideja

  Pravi Muskarac

  Slazem se s tobom 100%.
 6. plava_orhideja

  Црна хроника Српско Сарајево

  Ja sam cula samo za Njegu ali kao siledziju koji se druzio sa Sasom Karadzicem na Palama tokom rata. Mozes li mi reci vise o ostalim koje si pomenuo?
 7. plava_orhideja

  Emocionalni vampiri

  Teško ih je prepoznati jer ne samo da ne nose plašt i nemaju očnjake do pola brade već su privlačni i neodoljivi. Crpe vašu energiju, ne daju vam ništa zauzvrat i uz to koriste najviše što mogu. Radi se o poremećenoj ličnosti, za koju je tipično odstupanje u reakcijama na podsticaje: te su reakcije nesrazmerne, neobične ili složene. Obično se radi o osobama nesposobnim da razumeju osećanja drugih. Zahtevaju velike izraze ljubavi i odanosti, ali nisu sposobne da ponude isto zauzvrat. Pet tipova emocionalnih izrabljivača U stručnoj literaturi ih definišu kao opasne osobe čije reči i dela u nama izazivaju negativne emocije, teskobu, glavobolje, a mogu nam čak i slomiti srce. „Emocionalni vampiri” slikovit je naziv za poremećene ličnosti, među kojima razlikujemo pet tipova: asocijalan, histrion, narcisoidan, opsesivno-kompulzivan i paranoik. Najčešći stereotipi: l osoba besprekornog izgleda koja je iznutra prazna, l genijalac nesposoban da zadrži posao, l osoba prevelikog ega: ja, ja i samo ja, l kraljica drame. Nezrelost i egoizam Najvažnije je znati da su to vrlo nezreli ljudi, zapravo adolescenti od 30, 40 i 50 godina. Protivlek je dobro ih poznavati. Što više znate o njima, to su manje opasni. No, njihove tehnike mogu postati tako suptilne da prolaze sasvim neprimećene. Egocentričnost je takođe jedna od njihovih prepoznatljivih karakteristika. Vole da slušaju sebe, čuju laskanje, vide odraz sebe u drugima. Obično veruju da su središte sveta. Jao onima koji im protivreče! Često ne priznaju ni društvene norme niti prava drugih. Ne vide ništa loše u laganju, krađi ili neveri - ako im to pomaže da ostvare ono što žele. Majstori manipulacije ”Emocionalni vampiri” manipulišu bolje od svih. Pokušavaju da nas hipnotišu da bi nas iskoristili, a kad padnemo u njihovu zamku, postajemo im robovi. Od njih ne možemo ništa očekivati, jer nisu spremni ništa da daju. U trenutku kad zahtevamo bolje ophođenje ili jednostavno ravnopravnost, odnos će se prekinuti bez obzira na sve što ste dotad proživeli zajedno. Odnose, bez obzira na to kojeg tipa, shvataju kao još jedan izraz moći. Ljudi, kao društvena bića, u svojim međusobnim odnosima slede određene norme ponašanja. Smatramo se odraslima kad usvojimo te norme. „Emocionalni vampiri” su večni adolescenti koji su, po definiciji, protiv normi. Postoje četiri osnovna pravila kojima se rukovode: 1. „Važno je ono što ja hoću, i to hoću odmah”. Oni su kao deca koja nemaju strpljenja. Njihova potreba mora biti zadovoljena, ostali nisu bitni. 2 . „Pravila nisu pisana za mene”. Kako se smatraju posebnim, mogu da rade što ih je volja bez obzira na posledice. 3 „Ti si kriva”. Nikad neće priznati vlastite greške. 4 „Sve mogu postići izlivom besa”. NJihovo iskazivanje ljutnje kreće se od žučne svađe pa sve do glumljenja simptoma infarkta.
 8. plava_orhideja

  ili/ili

  Vrlo jednostavno. Ili jedno ili drugo Pravilo je odgovoriti na pitanje i zadati novo o bilo cemu. Odmor na planini ili odmor u banji?
 9. plava_orhideja

  Naouruzani kutlacom

  Ako pod dole mislis na Balkan, onda tesko da se moye naci neko voljan da pere sudje a kamoli da kuva.
 10. plava_orhideja

  Kakvo je vrijeme kod vas...

  Kod mene je navodno 27 stepeni ali je pakleno vruce kao da je u najmanju ruku 37.
 11. plava_orhideja

  Велики брат

  Ja imam kablovsku sa 60 kanala, tako da pojma nemam ni ko je u kuci Velikog brata niti sta se desava u istoj.
 12. plava_orhideja

  Kafa ili Caj ?

  Evo sta kazu ljudi koji se u to bolje razumiju nego ja... OSLO - Umerena potrošnja kafe doprinosi sprečavanju bolesti krvnih sudova ili bolesti kao što su Parkinsonova i Alzheimerova, pokazuju rezultati istraživanja koje su sproveli norveški naučnici objavljeni u petak na web stranici www.forskning.no. Naučnici su svoje teze poduprli podacima sakupljenim u SAD-u na 27.000 starijih žena: žene koje su pile od jedne do tri šoljice kafe dnevno bile su u 20 do 25 posto slučajeva manje izložene riziku obolijevanja od bolesti krvnih sudova ili upalnih bolesti. U posljednju kategoriju naučnici su uključili šećernu bolest, Parkinsonovu bolest, Alzheimerovu bolest, plućne bolesti, bolesti jetre i bubrega. "Podaci pokazuju da antioksidansi mogu biti faktor zaštite kod brojnih bolesti", kazala je Lena Frost Andersen, članica ekipe naučnika. Međutim, pozitivni učinci kafe nestaju u slučaju preterane potrošnje a to je više od pet šoljlca dnevno. "Izgleda da u kafi postoji nešto što je štetno ako se troši u velikim količinama", kazao je Rune Blomhoff, drugi naučnik uključen u projekat.
 13. plava_orhideja

  Kafa ili Caj ?

  Zato sto mu ne prija ista....
 14. plava_orhideja

  Šta to bješe šta to bješe ljubav...

  To me podseti na epizodu iz serije "Cut me"...ali isto, kao da je prekopirano, s tom razlikom da je tip tamo bio estetski hirurg. A serija je naravno stara kao i sve ostalo sto pustaju kod nas.
 15. plava_orhideja

  Vidis ti to...

  Pouzdano znam da ako se plati 50 ili vise evra da se moze naci bas veliki grudnjak. Drugo je sto vecina postarijih zena a bome i mlade idu kod Kineza ili kod preprodavca od Kineza da kupe jedan...a svi znamo kako su Kinezi minijaturni te je i njihova roba ista takva, pa je logicno da nema broja za takve.
×